20 Σεπ 2006

Δελτίο Τύπου: Συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα των δασκάλων

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Άνοιξε ξανά το μέτωπο της παιδείας με την πενθήμερη απεργία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι κατεβαίνουν για πρώτη φορά ύστερα από την απεργία του ’97, σε μια τέτοια κινητοποίηση και μάλιστα βάζοντας λουκέτο στα σχολεία πριν ακόμα ανοίξουν για τα καλά!!
Τι να σημαίνει άραγε μια τέτοια απόφαση, παρμένη μάλιστα από τον Ιούνη, πέρα από το προφανές: πέρα από το ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος;
Οι δάσκαλοι προσπαθούν να υψώσουν το ανάστημά τους, να αγωνιστούν κόντρα σ’ όλους αυτούς (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κράτος, ΜΜΕ, υποταγμένο συνδικαλισμό) που τους θεωρούν δεδομένους, ανίκανους να αντιδράσουν, έτοιμους να δεχτούν τους εξευτελιστικούς μισθούς και την ακρίβεια, το άγχος για την σύνταξη και την επερχόμενη αντιασφαλιστική επέλαση, πρόθυμους να υποταχθούν και να αποδεχτούν ένα σχολείο που μετατρέπει τα παιδικά χαμόγελα σε θορυβώδεις ήχους.
Η απεργία των δασκάλων αναδεικνύει το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της παιδείας, την αθλιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, την ατέλειωτη οικονομική αφαίμαξη των εργαζόμενων για τις σπουδές των παιδιών τους, την ενίσχυση της ταξικότητας του σχολείου από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Η αναμέτρηση άρχισε και χρειάζεται συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζόμενων. Μέτωπο παιδείας-εργασίας.
Συμπαράσταση στην πάλη των δασκάλων κόντρα σε κυβέρνηση, καθεστωτική αντιπολίτευση. Κόντρα σε λιτότητα, αξιολόγηση, εξετάσεις, ανταγωνισμό, να υπερασπιστούμε τη Δημόσια Δωρεάν εκπαίδευση.
Είναι ώρα να πνεύσει άλλος αέρας στα σχολεία των παιδιών μας.

Καρδίτσα 20/9/2006
Το Συντονιστικό της Δημοτικής Κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου