15 Ιουν 2008

Παρεμβάσεις για τις αυξήσεις στα "τροφεία" των δημοτικών παιδικών σταθμών

Παρέμβαση της Δημοτικής Κίνησης
«Αντίσταση με τους Πολίτες της Καρδίτσας»
για τα «τροφεία» των δημοτικών παιδικών σταθμών

Κατακαλόκαιρο και στη λήξη της σχολικής χρονιάς διάλεξε ο Δήμος Καρδίτσας για να προωθήσει αυξήσεις στα «τροφεία» των δημοτικών παιδικών σταθμών. Συγκεκριμένα, το ΔΣ του Νομικού Προσώπου των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καρδίτσας πήρε απόφαση για αυξήσεις στα «τροφεία» από 20% μέχρι 170% για κάθε παιδί. Οι αυξήσεις αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά (2008-2009) και για να ισχύσουν πρέπει αυτή η απόφαση να επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η δημοτική κίνηση, αρκετές μέρες πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέδειξε το ζήτημα και παρέμβηκε με αίτημα όχι μόνο να μην αυξηθούν τα «τροφεία» αλλά ζητώντας τη συνολική κατάργησή τους. Κυκλοφόρησε προκήρυξη για το ζήτημα, δημοσιεύθηκαν ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο και έγιναν εξορμήσεις στους παιδικούς σταθμούς της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων όπου με εφημερίδες τοίχου και ανακοινώσεις καλούνταν οι γονείς σε μαζική παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να απαιτήσουν την κατάργηση των τροφείων. Επίσης, ψήφισμα για την κατάργηση των τροφείων έβγαλε και ο Σύλλογος Δασκάλων μετά από πρόταση της «Αγωνιστικής Κίνησης». Τέλος, παρέμβαση της δημοτικής κίνησης έγινε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (19/6), όπου συμμετείχαν αρκετοί Καρδιτσιώτες.
Η παρέμβαση της δημοτικής κίνησης «Αντίσταση με τους Πολίτες της Καρδίτσας» βοήθησε να αναδειχτεί το ζήτημα και να απασχολήσει την τοπική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχετικές ανακοινώσεις βγήκαν και από το ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Γυναικών, και την δημοτική κίνηση του ΣΥΝ. Αξίζει να σημειωθεί η στάση της αντιπολίτευσης στο Δήμο (Τέγος, ΚΚΕ-ΝΔ): Παρότι ήταν οι πρώτοι που δημοσιοποίησαν το ζήτημα, εντούτοις, επικεντρώνουν την αντιπαράθεσή τους μόνο στις αυξήσεις (ζητούν να μην γίνουν) ενώ αποδέχονται την επιβολή «τροφείων». Τελικά, και ύστερα από αρκετές αναβολές του θέματος, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν επικύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. των παιδικών σταθμών και δεν πέρασαν οι αυξήσεις στα τροφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου